top of page
LOGO VINGOTE.png
WhatsApp Image 2021-07-10 at 19.53.51.jpeg

LE PATRON

WIE is vingote?

Onze liefde voor wijn

Foto praktijkles.JPG
IMG_3714.JPEG

Vingote is een wijn-familiebedrijfje dat bestaat uit vader Kris, dochter Lise en zoon Wim. Sinds vele jaren wordt de passie voor wijn gedeeld door alle drie.

Kris Peeters

Met een opleiding industrieel ingenieur in de biochemie bouwt hij een ruime ervaring op in commerciële en marketing activiteiten op internationaal vlak. Na 16 jaar een eigen Nederlands bedrijf te hebben gerund, actief in chemische specialiteiten dat recent werd overgenomen, krijgt de eerste liefde voor biochemie terug een kans in de vorm van wijn: handel en productie.

Lise Peeters

Dr. in de biologie met naast een grote passie voor ‘de bloemetjes en de bijtjes’, een stevige interesse in de verschillende druivenrassen en de ontwikkeling van de druivelaar. De stappen in het vinificatieproces en het wijn maken zelf zijn voor haar geen onbekend terrein.

 

Wim Peeters 

Met een achtergrond in grafisch ontwerpen heeft Wim een uitmuntend oog voor detail. Hij bouwde ervaring op als ‘packaging’ engineer, die in de uitrol van een wijnhandel naast de technische aspecten met het oog op presentatie en onderscheid van cruciaal belang is.

Aangespoord door dochter Lise, starten vader en dochter in 2016 met de opleiding wijnbouwer en wijnmaker te Leuven. De grote ‘goesting’-microbe voor het wijn maken groeide gestaag.

Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen werd een eerste experiment opgezet en lieten ze Italiaanse Montepulciano druiven overkomen. Van de gekneusde druiven en het sap werd een eerste lekkere krachtige rode wijn gemaakt. Aangenaam verrast door het resultaat, besloten ze dit enkele keren te herhalen! Er volgde nog wat kleinschalige proefjes met o.a. Trebbiano, Chardonnay en nogmaals Montepulciano. Een en ander resulteerde in een engagement om op dat vlak wat te gaan ondernemen en het voornemen om een zaak op te richten was gelanceerd.

Wat huist er in de naam Vingote? ‘Vin’ ligt op zichzelf wat voor de hand. Snor betekent in het Spaans bigote en aangezien je een V in het Spaans quasi uitspreekt als een B, werd de B vervangen door een V, wat ons brengt tot Vigote. De letter N werd ingelast en zo werd er meteen ook een link gelegd met Frankrijk. Een neus voor lekkere wijn gekoppeld aan nuttige ervaringen en opgebouwde kennis deed de drie koppen bij elkaar steken en in april 2022 werd Vingote bv officieel opgericht als bedrijf.

LOGO VINGOTE.png

Franse Wijnen Ventoux & Luberon

 

Naast tal van zakenreizen is op basis van een jarenlange bewondering voor Zuiderse culturen de focus gericht geweest op Italië, Spanje en Frankrijk. Sinds een 12-tal jaren is het accent steeds meer op de Ventoux-Luberon regio komen te liggen. Als zijvallei van de Rhône sluit de wijnactiviteit er ook bij aan. Met een verblijfplaats in het oude dorpje Viens hebben we de streek aldaar goed leren kennen. Geborgen tussen ‘Mourre Nègre’ en ‘Mont Ventoux’, concurreren heel wat wijnboeren op lokale schaal en is menige prachtige wijn onvolprezen, uitnodigend tot meer erkenning. Met ons initiatief willen we hier een passende oplossing bieden. Het aanbieden van een selectie betere Ventoux- & Luberon-wijnen aan de Belgische wijnliefhebber. Intussen is er een start genomen met de promotie van Sylla, een coöperatieve producent uit Apt en PuyMarquis, een familiaal wijndomein uit de streek Apt-Rustrel. De intentie is reeds geuit om het pakket geleidelijk aan uit te breiden.

Het team

TQJE8788_edited_edited_edited.jpg

Kris Peeters

Hoofd zaakvoerder

Financieel en commercieel verantwoordelijke

Wijnbouwer en wijnmaker

Aspirant-Sommelier

kris@vingote.com

IMG_2983_edited_edited.jpg

Lise Peeters

Mede zaakvoerder

Process verantwoordelijke en marketing

Wijnbouwer en wijnmaker

Aspirant-Sommelier

lise@vingote.com

1549837761198.jpg

Wim Peeters

Mede zaakvoerder

Logistiek verantwoordelijke en supply chain

Grafisch ontwerper

Wijnliefhebber

wim@vingote.com

bottom of page